Teren de vanzare in Cluj-napoca, cartier Faget
Teren de vanzare in Cluj-napoca. Pret: 730050 EURO

Analiza segmentului de terenuri din Cluj

Pe site-ul www.weltimobiliare.ro, gasiti oferte de vanzare teren intravilan Cluj Napoca, oferte de vanzare teren extravilan, oferte de teren pentru constructii case, oferte de teren pentru constructii blocuri de apartamente, oferte de teren pentru constructii industriale, oferte de teren agricol, oferte de teren pentru investitii imobiliare si oferte de teren pentru inchiriere.

Desi pare tot mai greu de gasit o suprafata construibila de teren in Cluj, Agentia imobiliara Welt Imobiliare detine si va ofera cele mai tentante oferte de terenuri de vanzare din Cluj Napoca.

Daca ati decis sa faceti o achizitie de teren in Cluj Napoca, nu ezitati sa ne contactati. Noi va asiguram consultanta de specialitate si va oferim terenuri pentru constructii in zone bune din Cluj Napoca cu perspectiva de dezvoltare, sau suprafete mari de teren agricol.

Specialistii nostri imobiliari va ofera informatii utile despre fezabilitatea proiectelor imobiliare pe care doriti sa le dezvoltati pe terenul cumparat. Plasamentele imobiliare in terenuri pentru constructii din Cluj Napoca s-au dovedit a fi investitii imobiliare foarte profitabile in ultimii ani. In Romania sunt cautate de catre investitorii straini terenuri agricole cu suprafete mari, acestea fiind atractive datorita calitatii solului si a preturilor mult mai mici decat in tarile Uniunii Europene. Terenul agricol din Romania are pret cu valori situate intre 2.200 si 2.500 Euro/hectar in vreme ce in Serbia, Ucraina sau Franta se platesc intre 6.000 si 8.000 Euro pentru un hectar de teren pentru agricultura. Asta ca sa nu mai vorbim de Irlanda unde un hectar de teren agricol costa peste 60.000 Euro. Sunt cautate suprafetele mari de teren agricol care sunt mai greu de gasit. Aproape un sfert din suprafata de teren arabil la nivel national fiind reprezentata de parcele mai mici de un hectar.

Ofertele de vanzare de teren in Cluj Napoca au fost la mare cautare in ultima perioada cand s-au construit numeroase ansambluri rezidentiale in Cluj Napoca, Floresti, Baciu sau Apahida. In zonele limitrofe municipiului Cluj Napoca, respectiv in Floresti, Baciu, Feleac, Valea Chintaului, Chinteni, Apahida, Jucu si Dezmir s-au tranzactionat multe terenuri pentru constructii si terenuri pentru investitie. Agentia Welt imobiliare, prin personalul sau calificat in domeniul imobiliar, asigura consultanta pentru investitii de terenuri in Cluj Napoca. Pe baza experientei de piata acumulata, specialistii nostri imobiliari sunt in masura sa clarifice toate aspectele unei tranzactii imobiliare si va asigura o investitie profitabila pentru terenul tranzactionat.

Dintre cei care ne solicita serviciile am putut sa conturam trei principalele categorii de clienti cumparatori de terenuri: dezvoltatorii de proiecte imobiliare, speculatorii si cei care doresc sa construiasca o casa. In anul 2009, cele mai multe cereri de terenuri au venit din partea celor care cauta loturi individuale de 500 mp pana la 1000 mp pentru construirea unei case. Pana in anul 2008, cererea de terenuri a fost mai mare din partea dezvoltatorilor de proiecte imobiliare, dar mai ales din partea celor care cumparau terenuri pentru constructii si le revindeau cu un profit substantial dezvoltatorilor.

In perioade ca in anii 2008 sau 2009, in care dezvoltatorii au fost preocupati sa vanda proiectele in curs de executie, fara sa initieze alte proiecte, a fost afectata a doua categorie de cumparatori, si anume speculatorii. Ei ii au ca si clienti pe dezvoltatori, iar daca acestia nu cumpara terenuri, atunci nici speculatorii nu mai investesc. Ultima categorie, cea a cumparatorilor de terenuri pentru case individuale a fost afectata doar de conditiile mai dificile de finantare, dar acest segment a functionat totusi in limite acceptabile.

Preturile terenurilor pentru constructii sunt direct proportionale cu "permisivitatea" anumitor parametri tehnici ai terenului (inaltimea maxima a cladirii, procentul de teren ce poate fi ocupat de cladire, pozitia pe teren, etc.), destinatiile admise ale cladirii (locuinta, birouri, comert, etc.) stabilite in certificatul de urbanism.

In Cluj Napoca, pretul terenurilor a atins valori maxime la inceputul anului 2008. Astfel, ofertele de vanzare terenuri pentru constructii in Cluj Napoca erau la mare cautare, un mp de teren pentru constructia unei case costa peste 150 Euro la periferia cartierelor din Cluj Napoca, iar un mp de teren de constructii in cartierele bine cotate din Cluj se vindea cu mai mult de 300 Euro. In zona din centrul orasului Cluj Napoca pretul la terenuri a crescut si mai mult. Aici pentru un teren de vanzare cumparatorii au platit peste 1.000 Euro/mp util.

Dupa cateva luni in care preturile au stagnat, din a doua jumatate a anului 2008 am asistat, pentru prima data dupa multi ani, la o scadere a preturilor la terenuri. Unda de soc a crizei finaciare mondiale s-a resimtit si in Romania, iar preturile la terenuri pentru constructii si la terenuri agricole au suferit o corectie severa din toamna anului 2008 pana in primvara anului 2009, cand ne aflam inca intr-o situatie de incertitudine la nivel macroeconomic. Scaderea cererii de apartamente noi in Cluj Napoca a afectat si piata terenurilor deoarece dezvoltatorii vand deocamdata apartamente de pe stoc. Cererea mai scazuta pentru terenuri, din ultima perioada, s-a reflectat si in preturi. In anul 2009, cele mai solicitate terenuri au fost cele pentru constructii case in Cluj Napoca.

Chiar daca pe termen scurt piata imobiliara a fost perturbata de criza financiara mondiala, pe termen lung investitiile in terenuri vor ramane profitabile. Municipiul Cluj Napoca este un oras european, un puternic centru economic si universitar cu o dinamica mare a locuitorilor, ceea ce va genera permanent cerere de locuinte si terenuri.

In actualul context al pietei imobiliare, clientii sunt in mod firesc mult mai pretentiosi si selectivi atunci cand aleg agentia imobiliara cu care colaboreaza pentru ofertele de vanzare sau cumparare terenuri in Cluj Napoca. Este lesne de inteles ca vor alege o agentie imobiliara care face o promovare eficienta a ofertelor, cuvantul de ordine fiind azi calitatea. Incepand cu anul 2008, s-a facut o selectie dura a tuturor operatorilor de pe piata imobiliara fie ca este vorba de firme de constructii, agentii imobiliare sau intreprinzatori imobiliari. Inca din anul 2003, pe site-ul firmei noastre si pe alte materiale publicitare am afisat in mod obsesiv pe prima pagina alaturi de sloganul "Welt Imobiliare - Un partener sigur pentru o investitie profitabila" cuvinte atat de actuale azi:

"SERVICII DE CALITATE PENTRU CLIENTI DE CALITATE"

Clientii sunt azi de calitate si orientati spre calitate. Sunt mult mai bine informati si mai pregatiti atunci cand doresc sa faca o tranzactie imobiliara, mai pretentiosi si mai atenti la fiecare pas pe care il parcurg. Sunt de fapt mai atenti la calitate fie ca e vorba de serviciile agentiei imobiliare sau alegerea ofertei imobiliare.

WELT IMOBILIARE este solutia ideala pentru sustinerea pietei imobiliare si cresterea calitatii serviciilor imobiliare. Welt Imobiliare este partenerul ideal si garantia succesului tau. Pe site-ul www.weltimobiliare.ro veti gasi intr-o prezentare moderna cele mai bune oferte imobiliare.

Terenuri Cluj Napoca - oferte recomandate

Teren de vanzare in Jucu
Tip imobil:
teren
Localitate:
Jucu
Cartier:
Pret:
146761 EURO
Teren de vanzare in Cluj-napoca, cartier Faget
Tip imobil:
teren
Localitate:
Cluj-napoca
Cartier:
Faget
Pret:
730050 EURO
Teren de vanzare in Floresti
Tip imobil:
teren
Localitate:
Floresti
Cartier:
Pret:
45000 EURO